Hudvårdstips! Steg 1 - Rengöring

Idag  tänkte jag börja med mitt första hudvårdstips till er, nämligen det viktigaste steget i hudvård – Rengöring!

 

Varför ska man använda rengöring?  

 

Ansiktet blottar vi dag och natt, är alltid framme i ur och skur så att säga. Miljön runt omkring oss påverkar huden i våra ansikten mer än vad vi tror. Tänk bara på alla avgaser, smuts och damm som cirkulerar runt oss! Detta klistrar sig fast på huden utan att vi ser det med blotta ögat. Om du testar att svepa  en fuktig bomullsrondell  över ansiktet efter en dag så kommer du att se hur skitig den blir! Allt detta smuts kan tränga ner  i porerna och försämra skicket och konditionen på huden. 
Genom att använda en rengöring får man som sagt bort smuts på huden och muren av fett och orenheter avlägsnas. Detta gör att efterkommande produkter som du lägger på huden kan tränga ner djupare och ge bättre effekt av din hudvård. Lägger du tex en créme på din hud utan att rengöra den så ligger crémen som ett täcke och gör ingen vidare nytta.

Jag vill alltså tipsa alla att använda rengöring, främst för att alltså göra huden ren och klar.

 

När och hur ofta?


Antingen en eller två gånger per dag! Alla bör använda rengöring på kvällen innan man går och lägger sig. Har man en hudtyp som är fet eller acne belägen så brukar vi rekommendera att rengöra huden både morgon och kväll. Nu undrar ni säkert varför man skall rengöra huden på morgonen då man ändå bara legat hemma i rena sängen. Så här är det. Våra hudar producerar ständigt eget kroppsligt fett i ansiktet, sebum, för att smörja och mjuka upp huden. Sebum är vår kroppsegna créme kan man säga. Har man en fet hudtyp så överproducerar huden sebum, som då gör att ansiktet känns flottigt och ”smutsigt”. Detta kan även göra att sebumet täpper till porer och påverkar uppkomsten av finnar och underliggande orenheter. Det är inte ovanligt att fetare hudar samlar på sig sebum och samtidigt rensar ut (spottar ut) orenheter under natten, som då måste bort när man vaknar.

 

Torra hudar däremot producerar mindre sebum och behöver därför hjälp på traven med att smörja ansiktet. Vi alla vet att vatten är uttorkande på huden och därför rekommenderar vi torrisar att endast rengöra huden på morgonen för att undvika en uttorkande effekt.

 

Vilken slags rengöring?

 

Sedan finns det ju en djungel av olika typer på rengöringar! Mitt tips till er är att inte nöja er med en helt vanlig rengöring som bara rengör. Har du en känslig hud så finns det rengöringar som ger dig fukt, lugnar och dämpar rodnader. Har du en mogen hud så finns det rengöringar som ger dig mycket näring och vitaminer för att kicka igång huden lite extra. Det finns rengöringar för pigmenterad hud, fet hud, acne hud, extremt torr hud osv. The list goes on! Rådfråga alltid en hudterapeut vad som passar din hud bäst. Lycka till :)

 

 
Nästa hudvårdstips kommer att handla om steg 2 - ansiktsvatten!
 
Må så gott allihopa :) / AnnaCarin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0