Hudvårdstips!

Hej på er!

 

Som många av er vet så finns det en drös olika produkter som dagligen ”skall” användas till din hudvård. Jag har snart arbetat som hudterapeut i 2 år och skräddarsytt ansiktsbehandlingar och produktrekommendationer till mina kunder. Jag vill alltid vara lyhörd och ge kunderna möjligheten att uppnå bästa resultat till deras hudar! En del tycker att det känns jobbigt när jag plockar fram 4-5 produkter och rekommenderar dem att dagligen använda dessa för hemmabruk.

 

” Varför behöver man så många produkter? Räcker det inte med en rengöring och en créme? Jag har inte tid med allt detta på mornarna”, är det många som säger.  

 

Självklart är vi alla olika och en del nöjer sig med en fuktkräm medans andra vill ha hela kittet med det optimala resultatet. Man måste helt enkelt lyssna till vad kunden själv vill uppnå, och därefter hjälpa till med att göra det möjligt. Och tro mig, processen tar inte mer än 5 minuter :)

 

Jag vill i alla fall ge er en liten inblick i vad ett helt hudvårdskit gör för huden. Jag vill kalla detta för ”bashudvård” eftersom man kan lägga till så himla mycket allt eftersom.

 

Rengöring, ansiktsvatten, peeling, serum och créme. Detta är en utomordentligt bra bas!
Man kan nästan säga att varje enskild produkt förbereder för nästkommande produkt och ökar varandras effekter på och i huden. Produkterna räcker längre i och med att man behöver mindre av varje produkt.

 

Låt mig även påminna er om att huden är kroppens största organ som bildar en barriär mellan den omgivande miljön och kroppens inre organ. När vi är barn så sköter sig normalt huden av sig självt med fuktbalans, talgproduktion, tonus, turgor, kollagenbildning osv. Den bittra sanningen är att ju äldre vi blir, desto trögare går det för huden att sköta sig själv med alla dessa funktioner. Vi tappar fukt och spänst.  Även hormoner som spökar i våra kroppar kan påverka så att huden ändras/rubbas radikalt. Därför behöver vi alla lite hjälp på traven för att kicka igång och förbättra huden, eller bara få hjälp med att bibehålla god kondition i huden.

 

I nästa inlägg som jag skriver kommer jag att börja med mina hudvårdstips. Jag tänkte berätta om alla hudvårdsstegen, innebörden och dess funktioner.  Håll utkik efter steg 1 – Rengöringen!

 

 

Må så gott :) / AnnaCarin


Naglar

Igår provade vi på något nytt, nämligen tvättsvampsmanikyr. Vi använde oss av lila underlack, svart övergångslack samt toppade med guldglitter - men man kan använda vilka färger man vill. Om du vill göra det själv så är det superenkelt, annars kan du komma in till oss terapeuter så gör vi det på dig!
 
Steg-för-steg:
 
1. Börja med att ta bort eventuella lackrester, lägg sedan på ett baslack
2. Lacka med valfri färg över hela nageln, låt torka. Upprepa tills resultatet är täckande.
3. Ta en vanlig tvättsvamp (även kallad grönsvamp, eller använd en makeupsvamp) och måla ett hörn med ett lack i en annan färg. Dutta med det färgade hörnet så du får en mjuk övergång mot det första lacket. Låt torka.
4. Använd ett annat hörn av tvättsvampen och lägg på ett glittrigt lack, gör en likadan mjuk övergång fast lite "högre upp". Låt torka.
5. Måla på ett överlack. Klart!!!
 
 
 

Makeup med Jane Iredale

Vi har två makeupmärken på salongen, båda otroligt bra men med lite olika känsla beroende på vilket resultat man är ute efter. För ett par dagar sen berättade jag om DMK Cosmetics, idag har jag använt mig av Jane Iredale.
 
 
Jane Iredale är en makeupserie helt baserad på ingredienser från naturen. I baserna finns rena krossade mineraler och inga utblandande ämnen. Man har inte tagit ett makeupkoncept och förfinat det - när Jane Iredale kom ut på marknaden var det en helt ny teknolog. 
 
Makeupen passar alla, då den inte täpper igen eller förstör. Även hyperallergiker och svåra acnekunder kan bära makeupen utan att den stör hudens kemi eller läkningsprocess.

Vad gör makeupen annorlunda?
 
◊ Fyra - i - en. Baserna är fyra produkter i en, foundation, concealer, puder och solskydd.
◊ SPF 20 - Innehåller titandioxid som är ett kemikaliefritt bredspektrigt solskydd. Makeupen är mycket vattenavvisande.
◊ Lätt konsistens som täcker snabbt.
◊ Icke komedogen och oljefri
◊ Minimal allergirisk
◊ Täckförmåga - Koncentrerat pigment ger ett fullständigt täckande resultat utan att bli "kakigt". Endast en liten mängd produkt behövs.
◊ Fästförmåga - Makeupen binder sig till huden
◊ Anti-inflammatorisk - Lugnar huden
◊ Inerta - Gynnar inte bakterietillväxt
◊ Kvalitet - Finaste ingredienser. Vitaminer och antioxidanter av farmaceutisk grad.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jag har själv använt och jobbat med Jane Iredale i över ett år, och jag älskar verkligen konceptet. Rena, fina produkter i snygga förpackningar. Lättjobbade, även för den ovane. Möjlighet att individanpassa i och med 24 olika basfärger. Det är en väldigt lyxig och bra makeupserie som känns skön, är skön och sitter bra.
 
Kom gärna in så berättar vi mer!
 
Dagens makeup fick gå i grönt, melerade ögon blir så himla fina i grönt för man trollar fram de mörkblåa skiftningarna men även det bruna. Våga prova!
 
Jag har använt:
 
Pure Pressed Base "Amber"
Blush "Cinnamon"
Bronzer "So bronze 2"
Eyeshadow "Bone" "Dusk" "Emerald" samt en mörkare färg i en palett som heter "Silver Lining"
Eye Pencil - " Basic Black"
Eye Pencil - "Brown" (ögonbrynen)
Eye Liner - "Black"
Mascara - "Longest Lash Black"
Lip gloss - "Soft Peach" (mitt ABSOLUTA favvoglans i hela världen, fin på alla!)
24 Carat Gold Dust - "Gold" "Aquamarine"
 
Och till dig som undrar "Gör makeup verkligen så stor skillnad?" - här har du svaret
 
 
 
 
 
 
 

DMK Cosmetics

Vi är stolta att presentera DMK Cosmetics som en del i Spa of Sweden Medicals noga utvalda produktsortiment!
 
 
 
DMK Cosmetics öppnar till nytänkande inom makeup, där man inte bara täcker ojämnheter och imperfektioner utan ser den som en förlängning utav hudvård. Ingredienserna är icke-irritativa och den passar bra för alla hudtillstånd. Personer med acne, roscacea, hyperpigmenterade, hyperallergiska, kirurgiskt korrigerade, vitiligo osv, kan använda makeupen med god täckförmåga utan att den stör hudens egna kemi eller läkningsprocess.
 
DMK Cosmetics Foundation:
 
◊ Unik hållbarhet. Löses inte upp av svett, sebum eller värme.
◊ Tål upp till 85 grader och fungerar därför perfekt under varma lampor eller sol.
◊ Minskar linjer, förstorade porer och andra ojämnheter utan att täppa igen
◊ Höd pigmentkoncentration = mindre makeup behövs
◊ EJ TESTAD PÅ DJUR
◊ Kan användas i anslutning till kosmetisk kirurgi, laserbehandling, brännskada etc. Stör inte hudens egna läkningsprocesser.
◊ Hög täckförmåga utan att kännas fet
◊ 25 färger från ljusaste ljus till mörkaste mörk
◊ Parfymfri
 
 
 
Jag har själv provat foundationen nu på morgonen och jag är helt såld! Jag la min ögonmakeup innan jag åkte till jobbet för att verkligen få fokus på basen. Jag har provat det mesta (de flesta märkena på Kicks under min period där, BareMinerals, Make Up Store, you name it, I tried it!), men den här ligger absolut i toppen!
 
Formulan är krämig, utan att vara för kakig eller för lös. Den känns lite som en studiofoundation precis när den landar på huden men efter att ha jobbat lite med (den grymt härliga, speciellt framtagna) makeupsvampen går den in och jämnar ut huden utan att kännas det minsta kladdig, eller torr, vilket tyvärr oftast är känslan man får när man lagt på en basmakeup i krämform. Den här känns inte alls så!
 
Jag gillar när makeupen är täckande men ändå känns viktlös, när man kan ana en glöd från den egna huden under sin foundation, och när man ser naturligt fräsch ut utan att bli översminkad. Det lyckades verkligen med DMKs foundation tycker jag.

Känslan är att jag ser utjämnad och nästan en aning retuschad ut, dock utan den pudriga eller kakiga känslan. Mina mörkare partier under ögonen samt min rödhet under näsan försvann i princip helt.
 
Jag längtar efter att prova den på en mogen hy för att se hur den gör sig på fina linjer!
Pris? 345 kr för 9,5 gram, mycket godtagligt!
 
Kika gärna in och prova!
 
Massor med kramar från oss alla!
 
/Sofia

Nya lokaler!

Då kliver vi in i höstmyset och kan samtidigt presentera våra nya lokaler här på Spa of Sweden Medical i Luleå! Vi har flyttat från vår gamla lokal hos Koskelas ögonklinik till Smedjegatan 10.
Du hittar oss i en mysig liten galleria i Folksamhuset med fler behandlingsrum och även tillökning i personalen. Håll er uppdaterade så kommer det så småningom en liten presentation av oss lite senare :)
 
Hädanefter kommer vi att vara mer på hugget här på bloggen med uppdateringar, presentationer av produkter samt spännande skönhetstips! Besök gärna vår facebook sida där det snart dyker upp nyheter och roliga tävlingar! Sök på: Spa of Sweden Medical
 
Nu bjuder vi på lite bilder på vår fantastiska lokal - som fortfarande är i process!
Varma kramar från oss :)
 




























 
 

RSS 2.0