Presentation - Madelene

Hej alla fina läsare.
 
Då var det dags för den tredje presentationen av oss här på Spa of Sweden medical.
Madelene heter jag och är 27 år. Jag kommer från början från Seskarö som är en liten ö strax utanför Haparanda. När jag var i 20 års åldern flyttade jag till Luleå, jobbade, pluggade och trivdes. Efter några år kände jag att jag ville se något annat, utvecklas och göra något nytt.
 
Jag har alltid varit intresserad av skönhetsvård och hade under en längre tid läst på om hudterapeutyrket. Så jag sökte tillslut in på en skola i Kalmar och kom in, jag blev överlycklig!
Jag och mitt flyttlass åkte ner i januari 2011. Jag trivdes som fisken i vattnet, både i staden och med utbildningen. Det var ett intensivt och mycket lärorikt år.
 
I december 2011 tog jag min examen och blev då auktoriserad spa- och hudterapeut. Bara några dagar efter examen, dagen innan julafton, åkte jag till Sälen för att jobba på ett spa i Lindvallen under vintersäsongen. Det var ett underbart första jobb som gav massor med nyttiga erfarenheter. Under min tid i Sälen började jag längta till norr igen, till Luleå, familj och vänner. Det var då jag hörde talas om Spa of Sweden medical, jag sökte jobbet och fick det. Behöver jag säga att det kändes otroligt bra? Det gjorde det!
 
Sedan början av april har jag nu jobbat på Spa of Sweden medical. Jag stortrivs både med arbetet och med tjejerna jag jobbar med. Det är mycket som hänt sedan jag började i april, vi har fått större lokaler och blivit fler anställda. Vi är under ständig utveckling och det är så himla roligt att få vara med om denna utveckling.
 
Hudvården är, som för så många av oss hudterapeuter, det som ligger mig närmast hjärtat. Stora som små hudproblem eller bara en skön avslappnande stund, jag vill ge dig den behandling du behöver och önskar. Jag mår bra när jag får andra att att må bra.
 
Så boka gärna in en behandling hos mig nu när mörkret och kylan kryper på och du känner att du behöver lite extra mys och omhändertagande. Jag ser fram emot det!
 
Massor med värme och kärlek till er <3
 
/Madelene
 
 
Maila eller ring gärna om ni undrar över något eller vill boka in en behandling, ni kan även boka via vår hemsida.
 
Mail: [email protected]
Telefon: 0920-420 430
 
www.spaofsweden.se
 
 
 
 

Presentation - Camilla

Dags för andra presentaionen i Spa of Sweden Medical familjen!
Här nedan kommer vår Hud - och Spaterapeut Camilla berätta lite mer om sig själv.
 
 
 
Hej på er :)
 
Tänkte att jag ska berätta lite om mig själv Camilla heter jag och är en tjej på 26år från Luleå som brinner för
allt som har med träning, hälsa och skönhet att göra.
Har nog provat på dom flesta yrkerna känns det som men sen när jag bestämde mig för att utbilda mig till spa och hudterapeut föll alla bitar på plats och det är någonting som jag verkligen brinner för..har hittat mitt kall :)
Hudvården ligger mig närmast om hjärtat, komponera ihop det bästa för just din hud, resultat inriktade behandlingar där man får ett märkbart resultat och en strålande hud.
Jag fick veta att jag kom in på skolan jag sökt när jag och min sambo var på långresa i Thailand, en helt underbar känsla.
Pluggat har jag gjort på Gilda skolan i Stockholm, och blev färdig examinerad Spa och Hudterapeut Augusti 2012.
Tog min resväska och flyttade ner det var inte helt lätt att lämna sambo,hund och övriga familjen under året det var många tuffa stunder och mycket pluggande och resande fram och tillbaka det året men det var det värt och gick super bra för nu är jag här och har lärt mig så otroligt mycket och växt som människa är otroligt tacksam över allt slit som man gått igenom tur man hade helt fantastiska lärare som peppat en genom året, det är det bästa jag gjort!
När jag inte jobbar så reser jag gärna älskar att upptäcka nya platser träffa nya människor ,träna såklart och umgås med vänner och familj.
 
 
 
Nu finns jag på Spa of Sweden i Luleå (folksam huset)
Varmt Välkommen in och unna dig en lyxig behandling i höst mörkret. Vi vet vad din hud vill ha :)

Kram/Camilla

Presentation - AnnaCarin

I tidigare inlägg har vi lovat er läsare och kunder en liten presentation av oss i personalen på Spa of Sweden Medical. I detta inlägg får ni lära känna vår spa- och hudterapeut AnnaCarin lite bättre!
 

Hej på er!

AnnaCarin heter jag och är 24 år ung ;) Är född och uppväxt i ett samhälle lite utanför Umeå tillsammans med mina föräldrar och två äldre syskon! År 2010 flyttade jag ner till goa Göteborg för att utbilda mig till hudterapeut och spaterapeut. Därefter hamnade jag på en salong/klinik i Umeå för att arbeta och utvecklas i denna fantastiska branch! I slutet på augusti - 2012 bestämde jag mig för att följa efter min stora kärlek till mysiga Luleå. Så nu bor jag här, har världens bästa jobb och njuter av livet :) 
 
Förutom mitt otroliga intresse för hudvård och allt därtill så älskar jag att få ta hand och pyssla om människor. Jag vill alltid att mina kunder ska kunna "ta en paus" från det hektiska livet utanför, slappna av, tänka på sig själva och bara vá när de kommer på behandling hos mig.
Professionella, resultatinriktade och skräddarsydda ansiktsbehandlingar ligger mig närmast hjärtat.
Jag vill alltid dig och din hud det bästa!
 
Har du några frågor eller vill kontakta mig för eventuell bokning, tveka inte att maila mig på:
[email protected]
 
Kram på er!
 
 
 

Hudvårdstips! Steg 1 - Rengöring

Idag  tänkte jag börja med mitt första hudvårdstips till er, nämligen det viktigaste steget i hudvård – Rengöring!

 

Varför ska man använda rengöring?  

 

Ansiktet blottar vi dag och natt, är alltid framme i ur och skur så att säga. Miljön runt omkring oss påverkar huden i våra ansikten mer än vad vi tror. Tänk bara på alla avgaser, smuts och damm som cirkulerar runt oss! Detta klistrar sig fast på huden utan att vi ser det med blotta ögat. Om du testar att svepa  en fuktig bomullsrondell  över ansiktet efter en dag så kommer du att se hur skitig den blir! Allt detta smuts kan tränga ner  i porerna och försämra skicket och konditionen på huden. 
Genom att använda en rengöring får man som sagt bort smuts på huden och muren av fett och orenheter avlägsnas. Detta gör att efterkommande produkter som du lägger på huden kan tränga ner djupare och ge bättre effekt av din hudvård. Lägger du tex en créme på din hud utan att rengöra den så ligger crémen som ett täcke och gör ingen vidare nytta.

Jag vill alltså tipsa alla att använda rengöring, främst för att alltså göra huden ren och klar.

 

När och hur ofta?


Antingen en eller två gånger per dag! Alla bör använda rengöring på kvällen innan man går och lägger sig. Har man en hudtyp som är fet eller acne belägen så brukar vi rekommendera att rengöra huden både morgon och kväll. Nu undrar ni säkert varför man skall rengöra huden på morgonen då man ändå bara legat hemma i rena sängen. Så här är det. Våra hudar producerar ständigt eget kroppsligt fett i ansiktet, sebum, för att smörja och mjuka upp huden. Sebum är vår kroppsegna créme kan man säga. Har man en fet hudtyp så överproducerar huden sebum, som då gör att ansiktet känns flottigt och ”smutsigt”. Detta kan även göra att sebumet täpper till porer och påverkar uppkomsten av finnar och underliggande orenheter. Det är inte ovanligt att fetare hudar samlar på sig sebum och samtidigt rensar ut (spottar ut) orenheter under natten, som då måste bort när man vaknar.

 

Torra hudar däremot producerar mindre sebum och behöver därför hjälp på traven med att smörja ansiktet. Vi alla vet att vatten är uttorkande på huden och därför rekommenderar vi torrisar att endast rengöra huden på morgonen för att undvika en uttorkande effekt.

 

Vilken slags rengöring?

 

Sedan finns det ju en djungel av olika typer på rengöringar! Mitt tips till er är att inte nöja er med en helt vanlig rengöring som bara rengör. Har du en känslig hud så finns det rengöringar som ger dig fukt, lugnar och dämpar rodnader. Har du en mogen hud så finns det rengöringar som ger dig mycket näring och vitaminer för att kicka igång huden lite extra. Det finns rengöringar för pigmenterad hud, fet hud, acne hud, extremt torr hud osv. The list goes on! Rådfråga alltid en hudterapeut vad som passar din hud bäst. Lycka till :)

 

 
Nästa hudvårdstips kommer att handla om steg 2 - ansiktsvatten!
 
Må så gott allihopa :) / AnnaCarin

Makeup

I helgen gjorde jag en blå sotning med stänk av silver på Ida-Maria. Alla produkter är från Jane Iredale. Hur snygg blev hon inte? :)
 
 
Ha en fin vecka! Massor med kramar från oss alla!
 
/ Sofia

Fransförlängning!

Hej på er!
 
Imorse gjorde Sofia en fantastisk fransförlängning på en utav våra underbara kunder.
Detta är en perfekt behandling för dig som vill vara snygg jämt och slippa använda mascara!
Fräsch 24/7 helt enkelt. Fransförlängning kostar 1195 kr inklusive påfyllning efter cirka 2 veckor.
 
Här ser ni två bilder då ena ögat är klart och det andra återstår:



 
Här har ni det färdiga resultatet:

 
Vad tycker ni, fint va?! :)
Vi vill passa på att önska alla en mysig och trevlig helg! Kram från oss :)
 
/ AnnaCarin
 

Med anledning av Plus program som sändes 11/10 – 2012

I programmet Plus på SVT1 får vi höra om en kund som fått brännblåsor på magen av en ultraljudsbehandling med en maskin av märket Slim Fit Pro.  Resten av programmet belyses det hela från en väldigt partisk sida, där man kallar in ”experter” som ska undersöka maskinen, man pratar med kvinnan som utfört behandlingen samt att man testar maskinen i labb.

Innan vi går vidare vill vi till den felbehandlade kunden säga; vi är ledsna för din skull och vi hoppas att du mår bra idag.

Vi vill ge vår synvinkel på det hela.

För det första vill vi belysa att vi INTE har en maskin av denna sort, och heller inget med företaget det gäller att göra.  

Jag är salongschef på Spa of Sweden Medical i Luleå, och heter Sofia. I skrivande stund har vi på salongen enbart här i Luleå gjort över femhundra behandlingar med fettreducerande ultraljud i kombination med tripolära radiofrekvenser. Jag själv har utfört flertalet av dem. Vi har fört noggrann journaler över kunder och deras framsteg, främst i form av mätning samt fotografering. Inte en enda gång har en kund fått en liknande reaktion som kunden i Plus.

I början av programmet får vi träffa ”Yvonne”, en kvinna i 60-årsåldern som fått reda på denna fettreduceringsmetod. Man kan förlora kilon samt några centimeter. Sagt och gjort, hon köper ett behandlingspaket, 3 behandlingar för 2000:-. Efter tredje behandlingen upptäcker hon små brännskador på behandlingsområdet.

Detta ska naturligtvis inte hända så då ställer vi några grundläggande frågor ; Vem gjorde behandlingen och på vilket sätt gjordes den? Vad har den personen för utbildning inom området och erfarenhet från den här typen av behandling ? Vilken maskin användes? Vilka grundförutsättningar hade kunden för att nå det önskade resultatet?

Man får träffa BrittMarie, som var den som gjorde behandlingen och som hade använt maskinen i en månad. Vi vet inget om hennes utbildning men från programmet tolkar vi det som att hon enbart utförde den här typen av behandlingar och därför inte troligt har en bakgrund inom skönhetsbranchen. Som terapeut, när man själv har dokumenterad erfarenhet, så vet man hur viktigt det är med utbildning och praktisk övning innan man börjar behandla kunder. Någon sådan verkar inte finnas i det här fallet, förutom att ”hon fick veta hur knapparna fungerade över telefon”.

Maskinen som användes var av märket Slim Fit Pro, och googlar man denna så finns uttalade behandlingsresultat. En av de viktigaste frågorna som inte ställdes i programmet var; vilka grundförutsättningar hade kunden? Och här är det så viktigt att man erbjuder en konsultation innan behandling, där man verkligen går  igenom vilka förutsättningar som ger ett optimalt resultat och vad man förväntar sig. Vi erbjuder alltid kostnadsfria konsultationer för behandlingar vare sig man bokar in en behandling eller inte. Skulle denna kund kommit till oss, är det troligt att vi inte ens utfört behandling. Konsultationen är till för att kund och terapeut ska ha en uttalad överenskommelse vad behandlingen gör och vilket resultat man vill uppnå .

Det stora problemet här är att vi har en person som inte har fått en grundlig utbildning av den maskin hon ska använda och inte heller (om reportaget är korrekt) några dokumentationer av hur maskinen fungerar och teknologin bakom. Grunden i detta är att man inte bör använda en maskin som kostar 200.000 och har medicinskt påvisade effekter utan att ha fått en utbildning av medicinskt kunniga personer. Alla maskiner och verktyg kan ge upphov till skada om man inte vet hur det ska användas.

Senare i programmet, får så kallade experter titta på maskinen samt bedöma den. Man har ställt maskinen i ett nästintill kalt rum på en pall, och de tre personerna sitter på rangliga stolar på en urtvättad gammal persisk matta och ska ge ett ”expertutlåtande” kring denna. De tittar på den, trycker på knapparna och känner på munstyckena. Man provar den inte, man gör inget annat än att titta på maskinen och konstaterar att den blir varm.

Stephan Rössner, expert inom fetma och övervikt, är känd för att rekommendera sina patienter medelhavskost och har skrivit flertalet böcker om viktminskning genom detta och är en av dessa personer. Såvitt jag vet har han aldrig provat en fettreducerande ultraljudsmaskin, och vet heller inte vad det hela innebär. Den behandling vi gör med ultraljud och tripolär RF är utformad för att få bort envisa fettdepåer och strama upp huden på problemområden, det går inte ut på att minska i vikt utan att reducera tex midjemått. Frågeställningen de hade till Rössner var "Kan man gå ner i vikt med maskinen?" och då har man missförstått vad huvudsyftet är med en behandling. Ingen av de korrekta frågorna ställdes utan hans expertis riktades till frågan om man går ner kilon i vikt med denna maskin som inte har med behandlingen att göra. Om man vill fråga experter inom ultraljudstekniken, varför inte bjuda in läkare som har jobbat med detta och kan berätta om teknologin bakom denna typ av maskin, samt hur den fungerar. Tusentals läkarstyrda kliniker runt om i världen använder just denna metod för fettreducering och huduppstramning.

Strålsäkerhetsmyndighetens representant, som dels uttalar sig om att man inte kan ge ett svar på om den här typen av maskin är farlig, eftersom man inte använt den i kosmetiskt syfte tidigare vilket inte stämmer eftersom det funnits i över 15 år i USA samt att det finns forskning inom området . Han säger ”Man ska inte använda utrustning som avger strålning om man inte vet vad man håller på med. ” samt ”Utraljud i mycket hög frekvens kan vara skadlig för kroppen.”. Det är självklart att man inte ska använda utrustning man inte har fått utbildning för och har en principiell förståelse för . Ultraljud i den frekvens vi använder på våran maskin är inte skadlig för kroppen och det finns många artiklar och forskning inom detta.

Plus har även på sin hemsida lagt upp två vetenskapliga artiklar som påvisar att ultraljud fungerar för reducering av fettceller , samt att det är ofarligt. Dessa studier är överlag gjorda av läkare med mångårig erfarenhet inom hud, plastik och fysiologi. En av artiklarna är publicerad av The American Society for Aesthetic Plastic Surgery. Den andra artikeln är från Univeristy of California.

Det reportaget Plus har gjort är en historia om David mot Goliat där en individ har hamnat i en fruktansvärd ekonomisk sits. Vi har medlidande för den situation BrittMarie hamnade i med att bli övertalad att köpa in en maskin man inte förstår sig på och inte får en grundlig medicinsk utbildning för. Tyvärr är frågeställningen genom hela programmet vinklat och inte objektivt till vad denna typ av behandling ska ge för resultat. Studierna och artiklarna från läkare runt om i världen ger samma bild. Det är säkert vid rätt utförande och ger markanta resultat.

Våra maskiner tas in i Sverige av en ansedd plastikkirurgi-klinik, med läkare som går i god för att de är säkra att använda. Vi har utbildning från både läkare och sjuksköterskor om hur maskinen fungerar och ska användas för ett säkert och bra resultat. Vi har alltid läkare som vi kan rådfråga om det skulle vara något vi känner oss osäkra om.

Sammanfattningsvis;

  • Vi har inte den maskin som är i reportaget i plus .
  • Vi går alla specifika utbildningar samt utövar praktisk verksamhet innan vi gör behandling på kund.
  • Det är ofarligt. Refereras till artiklarna som kan öppnas nedan.
  • Vi för journal samt tar en anamnes (sjukdomshistorik) och ser alltid varje kund som en unik individ och anpassar behandlingen utifrån det.
  • Vi har avtalsskrivning med kund inför behandling, för bådas skull.
  • Vi vet vad vi gör och vad det handlar om.
  • Det är ovanligt att minska i vikt vilket inte är huvudsyftet med behandlingen utan att ta bort envisa fettdepåer som aldrig går bort hur mycket man än tränar. Det kan ses som en boost för en start till en hälsosammare livsstil genom att man har möjlighet att minska i centimeter på sina problemområden samt strama upp huden .
  • Det vi utför är medicinska behandlingar med dokumenterade effekter .

Ni är varmt välkomna att kontakta oss om ni har frågor eller funderingar.

 

Studierna i sin helhet (från Plus hemsida):
Här
&
Här

Sofia Koistinen, Salongschef                              Pernilla Koskela, VD

[email protected]                                    [email protected]


Arcus mässan

Då har vi stått på Arcus mässan denna helgen!
Vi har pratat med alla trevliga människor och sålt diverse produkter. Riktigt roligt!
Ni ger oss sån energi och gör vårat jobb till det bästa :) Tack för denna helgen! Kram på er :)
 




 

RSS 2.0