Hudvårdsskola - Rengöring Mogen / Torr / Oren

Idag tänkte jag påbörja hudvårdskolan, här går vi igenom hur man får ihop en bra vardagsrutin kring sin hudvård.
Vi börjar med grunden – det viktigaste – en ren hud!
- Rengöring finns i många olika former: Mousse, mjölk, creme, gel och lotion – vissa är peelande andra inte.  Vilken ska man välja?
Rengöringen är grundläggande för en frisk hy, därför är det viktigt att vara noga med vilken rengöring man använder och att verkligen göra det. Vissa hudtyper bör tvätta både morgon och kväll, andra bara morgon.  Jag går igenom hudtyp för hudtyp och vad man bör tänka på kring ansiktsrengöringen.

För dig som har en mogen hy som är torr och har orenheter passar Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm. En kraftfull rengöring som löser upp make-up och dagliga orenheter. Den ger näring och smidighet för en strålande hy. Kan även användas som ansiktsmask om man låter den vara på i 10 minuter! Denna används både morgon och kväll för bästa resultat.

Ett annat alternativ om man gillar doftfria produkter är Milky Clean & Pure Cleanser från DMK. Här har man inte samma anti-age som i Elemis rengöringen men det är väldigt effektiv mot orenheter samtidigt som den verkar mjukgörande för en torr hudtyp. Denna används också morgon och kväll för bästa resultat!

 


Det som är viktigt att tänka på är att undvika rengöringar som löddrar då det lätt torkar ut huden. För att minska risken för linjer vill vi ha en rengöring som verkligen mjukgör huden, rengör den utan en uttorkande verkan.


Ett tips är att använda en liten separat handduk till ansiktet, det känns mycket fräschare och mer proffisonellt. I Elemis rengöringen ingår det en tvättlapp




Daniella Baptista
Spa of Sweden Luleå

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0